Školní jídelna
PŘECHOD NA INKASNÍ PLATBU
OZNÁMENÍ
UpozorněníPři telefonickém volání na číslo ZŠ 321 796 505 volte vámi vybranou linku pro spojení
21- školní jídelna
22-sborovna
25-školní družina
Milí strávníci,
V současné době mezi jednu z hlavních prioritních oblastí veřejného zdraví patří ovlivňování výživových zvyklostí dětské a dorostenecké populace v souladu se zásadami zdravé výživy. Tyto zásady vycházejí z doporučení Světové zdravotnické organizace, která ukládá provozovatelům stravovacích služeb povinnost, aby pokrmy splňovaly výživové požadavky podle skupin spotřebitelů, pro které jsou určeny.
Ve školní kuchyni vaříme proto podle zásad zdravé výživy, vyhýbáme se vaření z polotovarů, jsou zařazovány různé druhy obilných zavářek (jáhly, kroupy, krupky, bulgur, kuskus, různé druhy obilných vloček) a dbáme na pestrost stravy.
Čerstvé kvalitní potraviny jsou prioritou, postupně se snižují cukry a tuky, klademe důraz na ovoce, zeleninu, mléčné produkty a dle výživových doporučení na zařazování ryb a luštěnin
Jídelní lístek je sestaven tak, aby byly splněny výživové hodnoty jídla podávaného ve školní jídelně (spotřební koš).
Miroslava Svobodová,
vedoucí ŠJ
Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č. 1169/2011 musí školní jídelna upozorňovat strávníky na přítomnost alergenů v podávaných jídlech.
Nařízení č. 1169/2011 uvádí tento seznam alergenů (v jídelníčku uvedeno čísly v závorkách) :
1. obiloviny obsahující lepek
2. korýši a výrobky z nich
3. vejce a výrobky z nich
4. ryby a výrobky z nich
5. jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
6. sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. mléko a výrobky z něj
8. suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
9. celer a výrobky z něj
10. hořčice a výrobky z ní
11. sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
13. vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. měkkýši a výrobky z nich
Kontakty a základní informace
Vedoucí školní jídelny: | Miroslava Svobodová |
telefon: | 321 796 505 (je ústředna - přepojuje linky) |
sjzasmuky@email.cz | |
Vedoucí kuchařka: | Ivana Novotná |
Kuchařky: | Miroslava Jirovská |
Iveta Drahotová | |
Iveta Hejná | |
Radka Nováková | |
Školní jídelna se nachází v přízemí budovy školy se zvláštním vchodem pro veřejnost a zásobování.
Zabezpečuje stravování pro: | ZŠ Zásmuky: žáky a zaměstnance |
MŠ Zásmuky, MŠ Svojšice, MŠ Vavřinec | |
veřejnost |
Školní kuchyň byla přestavena v roce 1995 a vybavena moderními spotřebiči a odpovídající vzduchotechnikou.Provozní podmínky odpovídají evropským normám a jsou průběžně kontrolovány pracovníky z hygieny.Žáci i zaměstnanci školy se stravují v samostatných jídelnách.Dozor nad žáky zajišťují pedagogičtí pracovníci dle rozvrhu .
Základní škola | mladší žáci (1. - 4. třída) | 34,-Kč |
starší žáci (5. - 8. třída) | 36,-Kč | |
dorost (9. třída) | 38,- Kč | |
Mateřská škola | mladší žáci -svačina a oběd | 39,-Kč |
mladší žáci -svačina, oběd, svačina | 50,-Kč | |
starší žáci - svačina a oběd | 42,-Kč | |
starší žáci - svačina, oběd, svačina | 53,-Kč | |
Závodní stravování | 43,-Kč | |
Oběd pro veřejnost | 80,-Kč |
Podmínky školního stravování
Přihláška ke stravování je závazná po celý školní rok, a proto je nutné veškeré změny hlásit u vedoucí školní jídelny nebo v kuchyni u kuchařek. To znamená, že i při nezaplacení obědů je strávník stále na obědy přihlášen, proto je nutné veškeré změny včas nahlásit. Obědy se platí předem, a to vždy do 25. na následující měsíc. Školní jídelna umožňuje provádět úhrady za stravování inkasní platbou. Pokud chce zákonný zástupce žáka tuto možnost využít, musí sepsat u svého bankovního ústavu souhlas k inkasu. Je možné využít služeb jakékoliv banky, na účtu je však potřeba zanechat dostatečné množství finančních prostředků, aby se mohlo vždy 25. v měsíci provést inkaso. V případě, že si vyberete inkasní platbu, obdržíte následně od vedoucí školní jídelny přidělený variabilní symbol.
Obědy se odhlašují a přihlašují 24 hodin předem u vedoucí školní jídelny nebo telefonicky na čísle 321 796 505. Obědy se konzumují ve školní jídelně.
Podle zákona č.76/78 sb. má strávník (žák) nárok na oběd do jídlonosiče pouze v 1.den nemoci od 11.00-13.00 hodin, ostatní obědy po dobu nemoci se musí odhlásit. Nechodí-li žák do školy, nemá na oběd nárok.
Obědy pro veřejnost se vydávají do přinesených jídlonosičů. Doba výdeje je od 10.00 – 10.30hodin.
Na základě vyhlášky č.137/2001 §37odst.4 se stanoví,že pokrm je určen k přímé spotřebě a musí se spotřebovat nejpozději do 13.00hodin v den uvaření.
NÁSTĚNKA |
---|
Ve středu 20.11.2024 od 15:30 do 18:00 Konzultační třídní schůzky Od 4.11.2024 se škola otevírá od 6:45 |
|